Te gast in Huis Oostpool

Luxor x Oostpool – Eva van Manen

Kaarten

Luxor x Oostpool – Eva van Manen

21.02 2020

Eva van Manen is een zangeres, woordkunstenaar, songwriter, producer en theatermaker. Politiek & Liefde is de titel van haar debuutalbum en van de theatertour die haar met band nu ook naar Huis Oostpool brengt. Haar muziek is een mix van pop, downtempo beats, spoken word, rap, ijle melodieën, warme synthesizers en haar poëtische teksten.

Eva van Manen

Politiek & Liefde is een zoektocht naar de verbinding tussen politiek en liefde. Politiek & Liefde is ook een muzikaal dagboek. Eva schrijft over het gevecht met oude denkbeelden, met de status quo waarin zij zich verhoudt tot mannen, andere vrouwen, tot huidskleur, tot ons praten en zwijgen. Ze is op zoek naar een nieuwe invulling van onze ideeën over wat politiek is, wat onze identiteit is en wat vrijheid betekent. Ze zingt over haar persoonlijke relaties met familie en geliefden en is kritisch in haar zoektocht naar liefde. Met lichtheid en zwaarte. Sterk en zacht tegelijk.

Vanaf een eiland van synthesizers, drums en elektronica bouwt Eva samen met haar band de nummers op. Videobeelden reageren op de teksten en vertellen met Eva en haar band samen dit verhaal van politiek en liefde.

Dit zitconcert is een samenwerking tussen Luxor Live en Oostpool en vindt plaats in Huis Oostpool.

Speellijst

Meer speeldata

Sluiten