Huun-Huur-Tu

Huun-Huur-Tu

De legendarische keelzangers uit het Siberische Tuva Huun-Huur-Tu komen terug naar Arnhem! De groep staat wereldwijd bekend om hun unieke keelzang die ze met traditionele instrumenten begeleiden. Eind 2017 gaf deze band een onvergetelijke show in een uitverkochte grote zaal van Luxor Live. Ditmaal halen we ze terug voor een unieke show in Huis Oostpool!

Huun-Huur-Tu houdt de Tuvaanse nomadentraditie sinds 1992 in ere. Oorspronkelijk worden de liederen a capella uitgevoerd, maar Huun-Huur-Tu is een van de eerste groepen die deze zang combineert met prachtige strijk- en tokkelinstrumenten en hedendaagse invloeden. Door de bijna buitenaards grommende boventoonzang waarbij je een fluitje hoort dat de wind nabootst, en de galopperende ritmes van de drums, zit je prompt op het paard met een koel briesje in je haar midden tussen de glooiende bergen en weidse steppen van Tuva in Centraal-Azië. Het totaalplaatje voelt haast buitenaards aan en is een lust voor het oog en oor.

De groep werkte in het verleden samen met artiesten als Frank Zappa, Johnny “Guitar” Watson, Kodo drummers, het Kronos Quartet, The Chieftains en Hazmat Modine.

Deze seated show is een samenwerking tussen Huis Oostpool en Luxor Live en vindt plaats in Huis Oostpool.

November

  • zo 24-11-2019 20:30 Huis Oostpool Bestel

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in