OOSTPOOL & LUX presenteren: TOPICS

Kaarten

OOSTPOOL & LUX presenteren: TOPICS

Oostpool Stream | 16.04.2021

Oostpool TOPICS is te zien op Oostpool Stream. Het livestream platform voor theater en dans live vanuit Huis Oostpool in Arnhem. Koop hier je tickets.

Het begint met kennis

Toneelgroep Oostpool en LUX Nijmegen introduceren TOPICS. Vier gespreksavonden waarin we mechanismes van macht onderzoeken. De eerste editie zal te zien zal zijn als onderdeel van Oostpool Stream.

De afgelopen jaren zijn meerdere machtige individuen hun positie kwijtgeraakt als gevolg van hun gedrag en ook grote en bekende instituten liggen regelmatig onder een vergrootglas vanwege een problematische cultuur. Oostpool heeft dit ook zelf ervaren en wil van dit verleden leren. De kennis die we hierbij opdoen en de vragen die opgeroepen worden tijdens dit leerproces willen we delen met de buitenwereld.

Tijdens deze eerste avond bepalen we de kaders voor ons onderzoek: hoe leer je eigenlijk over macht? Hoe praat je erover? Wat het betekent het om macht uit te oefenen en wat betekent het om macht te ondergaan? Macht is vrijwel altijd aanwezig in sociale situaties, ook als we ons daar niet bewust van zijn. Veel mensen menen dat ze macht willen uitoefenen maar hoe zit het eigenlijk met de verantwoordelijkheid die daarbij komt?

Lees verder

Het doel van TOPICS is meer bewust te worden van hoe zoiets complex als macht werkt. Een zoektocht naar kennis met een sterk gemeenschappelijk karakter: hoe kunnen we tot nieuwe inzichten komen en zo iets leren over hoe we als individu en als samenleving op een gezonde manier met machtsverhoudingen om kunnen gaan?

Te gast zijn experts op het gebied van machtsverhoudingen die geïnterviewd zullen worden door onze gespreksleider Lema Salah. TOPICS geeft ruimte aan zowel theoretische kennis als aan persoonlijke ervaringen. Onze procesbegeleider Glenn Helberg zal gedurende de avond de focus bewaken en tevens analyseren welke machtsmechanismen er zijn tijdens onze eigen gesprekken.

TOPICS: een ‘openbare leerschool’ over macht, bewustwording en voortschrijdend inzicht. Voor iedereen die geïnteresseerd is in machtsmechanismen in brede zin.

De serie TOPICS is een serie van Oostpool in samenwerking met LUX. De eerste editie van TOPICS is op vrijdag 16 april om 20:15 live te zien via Oostpool Stream. Tijdens deze livestream heeft het publiek de gelegenheid om zelf vragen in te dienen.

Speellijst

Meer speeldata

Sluiten