Te gast in Huis Oostpool

Paul de Munnik | Luxor X Oostpool

Paul de Munnik | Luxor X Oostpool

GEANNULEERD IN VERBAND MET DE MAATREGELEN TEGEN DE VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS. LUXOR LIVE IS OPZOEK NAAR EEN VERVANGENDE DATUM. KAARTKOPERS WORDEN OP DE HOOGTE GEBRACHT. 

Twintig jaar lang maakte Paul de Munnik onder andere furore als helft van het succesvolle cabaret- en muziekduo Acda & De Munnik. Inmiddels heeft hij alweer twee soloalbums uitgebracht en is een derde onderweg.

De muziek van Paul de Munnik varieert van uitgesproken pop, rock, Westcoast, New Orleans-achtige groove, soul en blues. En natuurlijk is hij vooral ook een groots Nederlandstalig chansonnier, een gepassioneerd vertolker van het theaterlied. Het eerste wapenfeit van het nieuwe album is de single Vat van jou en is een bewerking van Joni Mitchel’s A Case of You. De Munnik probeert met enige regelmaat een nummer te vertalen waar je eigenlijk beter maar van af kunt blijven en daarmee de fakkel van het betere lied brandend te houden.

Paul de Munnik

“Geef me een microfoon, een piano, een fijn bandje, een podium en laat me gewoon lekker zingen. Niet als onderdeel van ‘samen’ of in dienst van, maar helemaal los en op eigen kracht. Daar word ik alsmaar blijer van. Dat ik gewoon een zanger ben. Een zanger die eigen werk mag zingen, soms ook een cover. Laat mij nou maar gewoon doen wat ik het liefst doe”.

Dit zitconcert is een samenwerking tussen Luxor Live en Oostpool en vindt plaats in Huis Oostpool.

Klik hier om je kaarten te kopen.

Biografie

Paul de Munnik

Twintig jaar lang maakte Paul de Munnik onder andere furore als helft van het succesvolle cabaret- en muziekduo Acda & De Munnik. Inmiddels heeft hij alweer twee soloalbums uitgebracht en is een derde onderweg. ‘Vat Van Jou’ is het eerste wapenfeit van dit nieuwe album en een bewerking van Joni Mitchel’s ‘A Case of You’ “Ik probeer voor elke nieuwe cyclus liedjes ook altijd een nummer te vertalen waar je eigenlijk beter maar van af kunt blijven” verteld Paul “Één keer in de zoveel tijd moet de fakkel van het betere lied brandend gehouden worden”.

Paul de Munnik vertaalde, of bewerkte hiervoor al Hier Encore van Charles Aznavour (Gister Nog) en A Very Good Year van Frank Sinatra wat de titelsong van zijn tweede album Goed Jaar is. Dit album werd in 2018 uitgebracht en was de opvolger van zijn debuutalbum Nieuw uit 2016.

De muziek van Paul de Munnik varieert van uitgesproken pop, rock, Westcoast, New Orleans-achtige groove, soul en blues naar chanson en het theaterlied. “Geef me een microfoon, een piano, een fijn bandje, een podium en laat me gewoon lekker zingen. Niet als onderdeel van ‘samen’ of in dienst van, maar helemaal ‘los’ en op eigen kracht. Daar word ik alsmaar blijer van. Dat ik gewoon een zanger ben. Een zanger die eigen werk mag zingen, soms ook een cover. Laat mij nou maar gewoon doen wat ik het liefst doe”.

Sluiten