People, Places & Things

People, Places & Things

Regie Marcus Azzini | 04.01.2019 & 10.09.2019

WHAT A THING IT IS TO BE ALIVE

We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People, Places & Things is een voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Over verslaving en herstel. Kwetsbaar, herkenbaar en persoonlijk. 

Meer over de voorstelling

Niemand kan het alleen

Hannah Hoekstra speelt Emma. Jong, intelligent en knap, maar Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol. In een afkickkliniek gaat ze het gevecht aan met zichzelf en haar omgeving. People, Places & Things gaat behalve over de gevolgen van alsmaar meer, harder en intenser willen leven, over je terugvechten in de maatschappij, het aangaan van verbindingen en het leven omarmen zoals het is. Een voorstelling over hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen én te geven, want niemand kan het alleen.

De jonge schrijver Duncan Macmillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. In Londen was People, Places & Things (2014) een ongekend succes. In Nederland werd dat succes geëvenaard: uitverkochte zalen, het winnen van de Theo d’Or door Hannah Hoekstra en een Colombina-nominatie voor Ariane Schluter. Alle reden dus om de voorstelling in 2021 opnieuw naar de theaters in Nederland te brengen.

Credits

tekst Duncan MacMillan | vertaling Hannah van Wieringen | regie Marcus Azzini | spel o.a. Hannah Hoekstra, Thomas Höppener, Loek Peters, Ariane Schluter enSimme Wouters | scenografie Studio Dennis Vanderbroeck| lichtontwerpJantje Geldof | muziek YAN | kostuumdesign David Laport | dramaturgie Madelon Kooijman| regieassistent Emilie Pos | beeld Sanne Peper 

Awards

Hannah Hoekstra en Ariane Schluter genomineerd voor de Theaterprijzen

Hannah Hoekstra is genomineerd voor de prestigieuze Theo d’Or, de prijs voor de beste actrice in een dragende rol. Ariane Schluter is genomineerd voor de Colombina voor haar rol als therapeut en moeder. Lees hier het jurycommentaar. Ook is Mark Kraan genomineerd voor de Arlecchino in zijn rol als Sam in Cinema.

People Places & Things is geselecteerd voor de Vlaamse Theaterjury

De Vlaamse jury selecteert ieder jaar de meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen van het afgelopen jaar. En we zijn heel trots dat People, Places & Things van Marcus Azzini in dat lijstje staat. Lees hier meer.

Educatie

People, Places & Things | Educatie | Sanne Peper

Wil je als jongere (15+) de voorstelling bezoeken dan kun je onderstaande informatie gebruiken om je op het bezoek voor te bereiden of nog meer over het onderwerp te weten te komen.

Programmaboekje

Wil je meer weten over de voorstelling en de acteurs? Klik hier voor meer achtergrondinformatie.

Vraag jij je af hoe het zit met verslaving? Stichting Be Aware geeft antwoord op je vragen!

Brief aan Emma

Wil je na de voorstelling nog iets kwijt aan Emma, het hoofdpersonage? Wij vinden het leuk om te horen wat je haar zou willen toewensen. Deel het op je Instagram of Facebook met #peopleplacesandthings. Liever anoniem? Dat kan ook! Mail je brief naar onze afdeling marketing, dan posten wij het voor je!

Docenten

Docenten die met een groep de voorstelling bezoeken kunnen hier informatie vinden welke gebruikt kan worden bij voorbereiding of nagesprek.

Heb je vragen of wil je meer informatie voor je (school)bezoek neem dan contact op met Marti Arts.
Wil je het voorstellingsbezoek voorbereiden of nabespreken aan de hand van het script? Download hier een scène uit de voorstelling 

Wil je de voorstelling naderhand bespreken in de klas? Download hier gespreksvragen voor de nabespreking.

Wil je meer informatie over verslaving en het voorgezet onderwijs? Download hier een verwijzingsreader.

“We moeten inzien dat we het verleden niet kunnen veranderen, maar de toekomst wel.”

Marcus Azzini
Toneelgroep Oostpool | Marcus Azzini | Bas de Brouwer

Scènefoto's

Recensies

Interviews

Media

Sluiten