Pretpark (12+) – JONG

Pretpark (12+) – JONG

Regie Timothy de Gilde | 21.09.16 t/m 15.12.16

Een realtime moralitycheck


#omdathetkan #happyslapping #killforfun

 

Trailervoorstelling 12+
Vader en dochter hebben een weekendje verplichte quality-time in een bungalowpark in Oost Nederland. Het is tijd om de familieband te versterken en de problemen op school te bespreken. Dan wordt er aangeklopt. Een innemend jong stel staat voor de deur. Onvoorspelbaar en zonder reden verstoren ze het familieweekendje en laten een slagveld achter.

De #omdathetkan is de nieuwe religie geworden. Net als in de nieuwe generatie games is de wereld een sandbox waarin je vrij kunt rondlopen en naar hartelust missions, quests en zelfgekozen targets kunt halen.  Wat gebeurt er als een jonge generatie opgroeit met de opvatting dat het leven een spel is? Licht geïnspireerd op de film Funny Games van Michael Haneke, maken Toneelgroep Oostpool en Sonnevanck een theatervoorstelling over de ogenschijnlijk onbeperkte vrijheid die de wereld biedt en de vraag waar je je morele kompas vandaan haalt in een maatschappij waarin ieder zijn eigen moraal bepaalt.

Meer over de voorstelling

Rondreizende vrachtwagentrailer

Deze voorstelling maken we in coproductie met Theater Sonnevanck en spelen we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.

Wil jij ook een trailervoorstelling op jouw school? Neem contact op met JONG coordinator Marti Arts.

 

Zilveren Krekel voor Pretpark

Pretpark heeft de Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van 2017’ geworden. De VSCD-Jeugdtheaterjury over Pretpark: ‘Een ijzingwekkende, razend knap gemaakte en moreel uitdagende theaterthriller voor tieners, waarvan de thematiek nog lang na-ijlt.’ Na Hard Candy (2013), GTA5 (2015) en Bromance (2016) is dit de vierde Zilveren Krekel binnen vijf jaar die Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool gezamenlijk in ontvangst mogen nemen.

 

Uit het Juryrapport

“Net als vorig seizoen bij de bekroonde voorstelling Bromance lijkt alles weer te kloppen bij de nieuwe trailervoorstelling van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck. Pretpark is een ijzingwekkende, razend knap gemaakte en moreel uitdagende theaterthriller voor tieners. Vanaf het allereerste begin pakt deze gestileerde nachtmerrie iedere bezoeker van de Oostpool/Sonnevanck-oplegger bij de lurven. Nergens slaan de makers een belerend toontje aan over belangrijke thema’s als geweld, schuld, moraal en medeplichtigheid. Ze zaaien zoveel slimme verwarring dat de thematiek lang na-ijlt. Toneelschrijver Jibbe Willems laat een krankzinnige situatie op een subtiele, geestige manier gevaarlijk uit de hand lopen. De acteurs Daniel Cornelissen, Judith Noyons, Yorick Zwart en Serin Utlu weten in deze surrealistische setting vol vervreemdende muziek en krachtige lichtwisselingen snel en sterk te schakelen van geloofwaardig naar extreem en terug. Regisseur Timothy de Gilde maakt daar weer een indrukwekkend geheel van.”

Credits

tekst Jibbe Willems | regie Timothy de Gilde | vormgeving Julian Maiwald | Muziekontwerp Bart Rijnink | met Judith Noyons, Serin Utlu, Yorick Zwart en Daniel Cornelissen | dramaturgie Flora Verbrugge | coproductie Theater Sonnevanck

Educatie

Download hier je CKV verslag!

Wil je ook nog andere voorstellingen van Toneelgroep Oostpool zien?

Klik dan hier voor een voorstelling bij jou in buurt!

Recensies

Scenefoto's

Sluiten