Te gast in Huis Oostpool

Theater Na de Brug | Politiek en Liefde.Herdenken

Theater Na de Brug | Politiek en Liefde.Herdenken

Eva van Manen | 21.9.18

Verdiepend programma

Theater Na de Brug: een verdiepend programma na de officiële herdenking en de Bridge to Liberation Experience. Het programma bestaat uit voorstellingen die verschillende aspecten van oorlog en vrede belichten en vindt plaats op meerdere plekken in Arnhem.

Huis Oostpool

Sinds songwriter, zangeres en theatermaker Eva van Manen zich kan herinneren wordt de Tweede Wereldoorlog gebruikt als een voorbeeld van wat de mensheid nooit meer zou moeten doen. “Dit nooit meer, nooit meer oorlog”. In de voorstelling Politiek en Liefde.Herdenken reflecteert ze op hoe die lessen zich tot het huidige politieke klimaat verhouden.

Vanaf een eiland van synthesizers worden de nummers opgebouwd. Met haar stijl waarin pop, hiphop, theater en spoken word samenkomen weet Eva de thema’s die ze aansnijdt persoonlijk en invoelbaar te maken.

Politiek en Liefde is de naam van de Eva’s debuutplaat die dit najaar uitkomt en gaat over waar deze twee zaken elkaar raken. Geïnspireerd door de eerlijkheid en het verhalende van hiphop, zingt en vertelt Eva over de tijd en ons land, maar ook over haar persoonlijke relaties, vanuit de overtuiging dat we ons tot de wereld buiten moeten verhouden zoals we ons ook een-op-een tot elkaar verhouden. Op die manier is liefde onlosmakelijk een onderdeel van politiek.

“Richting overkomt je niet, je kiest ervoor welke zet, welke deur je opendoet
Na elke keuze leef je door en alles stroomt binnen oevers die je zelf bouwt.”

Eva van Manen (1989) studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze liep in 2010 stage bij Toneelgroep Oostpool en was jarenlang onderdeel van theatercollectief De Hollanders waarmee ze samenwerkte met o.a. Arnon Grunberg. In 2016 besluit zij haar eigen weg te gaan en zich op haar muziek te richten. Eva is niet alleen zangeres maar ook multi-instrumentalist en de producer van haar eigen muziek. Rapper Gideon ‘Gikkels’ Everduim werkte mee aan het album. Eerder werkte ze samen met Spinvis, Huub van der Lubbe en singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied.

De voorstelling Politiek en Liefde.Herdenken speelde op 4 mei 2018 in de Stadsschouwburg Utrecht. Eva werd al uitgenodigd om met de muziek van Politiek en Liefde in het voorprogramma van Jessie Ware, op verschillende podia in New York en op het Theatre is a MUST festival in Alexandrië (Egypte) te spelen.

Bestel hier je kaarten>>>

Bekijk hier het volledige programma>>>

Sluiten