They are just kids

They are just kids

Marcus Azzini | 17.01.17 t/m 17.03.17

Na een succesvolle tournee in 2015 kwam They are just kids dit seizoen voor even terug als onderdeel van het drieluik (In) Koud Water – They are just Kids – On the Road. Een drieluik over jonge mensen die in een roerig tijdperk op zoek gaan naar een manier om anders te leven. Persoonlijke verhalen, herkenbaar voor verschillende generaties.

Het is de zomer dat John Coltrane overlijdt, China een atoombom tot ontploffing brengt, kinderen afreizen naar San Francisco en hun lege armen ten hemel heffen, Jimi Hendrix zijn gitaar in brand steekt. Het is de Summer of Love. De zomer dat Patti Smith en Robert Mapplethorpe elkaar ontmoeten. Zij een rel schoppend en onaangepast wichtje, hij een verlegen misdienaar vol donkere verlangens. Het is het begin van een onvoorwaardelijke, maar onstuimige vriendschap, waarin de twee beginnende kunstenaars op zoek gaan naar erkenning. Erkenning als kunstenaar, maar ook als mens.

Over elkaar buitelende twijfels over seksualiteit, ambities en identiteit bepalen de kwetsbare zoektocht van Patti en Robert. In 2010 verscheen Patti’s boek ‘Just Kids’ (2010), haar requiem voor de aan Aids overleden Robert. Regisseur Marcus Azzini liet zich inspireren door het leven en werk van de twee zielsverwanten en maakte samen met schrijver Roeland Hofman en acteurs Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ludwig Bindervoet en Judith van den Berg de voorstelling They are just kids. Geen bewerking van het boek, maar een reconstructie van het leven dat Patti en Robert leidden. Een voorstelling die je raakt door de schoonheid van zielsverwantschap en de pijn van onvermijdelijk afscheid.

Credits

tekst Roeland Hofman | regie Marcus Azzini | spel Judith van den Berg, Ludwig Bindervoet, Matthijs van de Sande Bakhuyzen | kostuums Femke van Neerven

Sluiten