umuntu ngumuntu ngabantu – ArtEZ

umuntu ngumuntu ngabantu – ArtEZ

Ikbenomdatwijzijn

Regisseur Marcus Azzini maakt umuntu ngumuntu ngabantu. Een persoonlijke mozaïekvoorstelling over mens-zijn en menselijkheid. Over hoe je identiteit zich vormt door samen te leven in een gemeenschap. De voorstelling was slechts vijf keer exclusief te zien in Huis Oostpool in Arnhem.

Meer over de voorstelling

[geen label]

Alle mensen hebben voor 99,9% hetzelfde DNA, en toch gaat alle aandacht naar de 0,1% waarin we anders zijn. Zwart, wit, homo, hetero, transgender, vrouw, man, hipster, nerd, millennial; soms is het bevrijdend je met je identiteit te onderscheiden, soms juist beklemmend of zelfs gevaarlijk. “Je identiteit is de hoek waar de ander je induwt. En je daar dan uitvechten. Als je dat proces weet te omarmen dan zie je dat je identiteit een voortdurend sociaal spel is, en als het meezit zelfs een heel uitdagend en mooi spel.” aldus Marcus Azzini.

Geen angst maar moed

Rabbi, Alexander, Joy, Judith, Julia, Hanneke, Tommie, Kharim, Piet, Carina en Marcus vormen de inspiratiebron voor een theateravond waarin de scheidslijn tussen werkelijkheid en fantasie er niet toe doet. Het is een antwoord op een tijd waarin we bang zijn geworden om ons uit te spreken, om iemand te kwetsen, voor het oordeel van de ander. Deze voorstelling is een oproep te breken met die angst. Let’s get comfortable with being uncomfortable! Durf iets óf niets te zijn in verbinding met elkaar, heb de moed om te bestaan.

Negende samenwerking

Na o.a. Normale Gewone MensenFirst Contact en In de Staat van Geluk is umuntu ngumuntu ngabantu de negende voorstelling van het jaarlijkse samenwerkingsproject tussen Toneelgroep Oostpool en het derde jaar van ArtEZ Toneelschool. Voor het publiek is het de gelegenheid kennis te maken met een jonge generatie acteurs, voor hen de kans zich te laten zien en samen te werken met een talentvolle regisseur.

Credits

regie Marcus Azzini | spel Kharim Amier, Joy Delima, Rabbi Jallo, Tommie Kinneging, Piet Kooij, Julia Lammerts, Hanneke van der Paardt, Alexander Schuitema, Judith Schuur, Carina de Vroome | kostuums Femke van Neerven | lichtontwerp Wiel Coopmans | techniek Wiel Coopmans, Hergen Verheul | dramaturgie Fanne Boland | productie Jeroen Heinen | publiciteit Suzanne Bos, Jade van der Lelie

Video diary

#4 Julia

#3 Kharim

#2 Hanneke

#1 Carina

Scènefoto's

Terug