DE WILDERNIS │ WENDE & Toneelgroep Oostpool

Kaarten

DE WILDERNIS │ WENDE & Toneelgroep Oostpool

WENDE

Over De Wildernis
Na haar bejubelde voorstelling MENS ontwikkelt WENDE op dit moment haar volledig nieuw Nederlandstalige show DE WILDERNIS. In samenwerking met Toneelgroep Oostpool, het Nederlands Kamerkoor en een (inter-)nationaal artistiek team verkent WENDE De Wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in een nieuwe multidisciplinaire show.
Ze zal in een aantal testtheaters exclusief eerste try-outs spelen. Door Covid-19 heeft ze haar verdere tour moeten verplaatsen naar later.

Meer info op: wende.nu

Over WENDE

WENDE is een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Ze begon haar carrière in 2003 en maakte sindsdien zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 is ze huiskunstenares van Koninklijk Theater Carré en cureert daar jaarlijks haar eigen festival Kaleidoscoop, dat afgelopen zomer de opening was van de alternatieve Uitmarkt. In 2017, 2018 en 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Ze heeft ze een Edison in bijna elke categorie en was ze als actrice genomineerd voor een gouden kalf. In 2020 was ze te zien in de succesvolle tv-serie IM. Momenteel werkt Wende ook aan haar eerste buitenlandse show in samenwerking met het gerenommeerde Londense The Royal Court Theatre.

 

Credits

concept & spel WENDE │ muziek Nils Davidse (piano), Nicky Hustinx (drums) Ariel Sin Yu Lee, Emma Nelson, Jesse van der Wel, Jobbe Hoebink, Julie Hasfjord, Merel, Phoebe Kirrage, Ruben Grevelink (koor)│concept design Chloe Lamford  │muziekproducent Jan van Eerd│ kostuumontwerp Wojciech Dziedzic │ geluidsontwerp Bob Willekens │ lichtontwerp Freek Ros │ artistieke leiding WENDE en Wouter van Ransbeek │management Wende Froukje Bouma│zakelijke leiding/theaterproducent Ulrike Bürger-Bruijs│productieleider Tim van der Does │ technisch producent Jeroen  van Eekelen │ eerste man Hergen Verheul │ monitors  Ry van der Meer │ publiciteit Aimee Mars  │ coproductie Stichting Wende, Toneelgroep Oostpool en NKK NXT│ mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Prins Bernard Cultuurfonds

“De dingen die niet gezegd worden. De schaduwkant die we allemaal in ons hebben. Misschien schuilt in die wildernis wel juist wie we zijn in onze meest pure vorm, even onschuldig als wreed.”

WENDE
Portretfoto WENDE, credit Sanne de Wilde

Speellijst

Meer speeldata

Sluiten