Bromance - JONG (herneming)

Regie | 12.1 t/m 3.3.18

Een feelgood die ook nog eens ergens over gaat

"Een sterke voorstelling over ontluikende homoseksualiteit, met drie fantastische jonge acteurs" - Volkskrant ★★★★

"De chemie tussen de drie spelers is ijzersterk en ze geven zich volledig aan hun rollen over, waardoor er ook veel lucht en humor in het drama aanwezig is." - Theaterkrant ★★★★

Bromance is een tragikomedie over ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van de jongens Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en verliefdheid zich vermengen? Een prijswinnende familievoorstelling over beginnende liefde en de angst om anders te zijn.

Prijswinnende familievoorstelling
Bromance heeft in 2016 de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie in ontvangst mogen nemen. 

Uit het VSCD Jeugdtheaterjuryrapport: "Tekstschrijver Joachim Robbrecht, regisseur Timothy de Gilde, vormgeefster Janne Sterke en componist Bart Rijnink blijken weer een gouden kwartet: taalgebruik, regie, vormgeving en soundscape zijn strak, snel, efficiënt, raak en to the point. Opvallend is de klassiek-theatrale structuur van Bromance: een ongrijpbare indringer ontregelt bestaande sociale structuren en verdwijnt even plots als hij opduikt; zijn komst werkt splijtend alsook helend. In Bromance krijgt deze vertrouwde vorm een verrassend pittige uitwerking: de heftige driehoeksverhouding vol bravoure kruipt stiekem onder je huid, om daar venijnig te jeuken als ook zacht te strelen."

Lees hier het volledige rapport van de jury.
Bekijk het dankwoord hier

Joachim Robbrecht wint toneelschrijfprijs 
Tijdens het “Kaas en Kappes” jeugdtheaterfestival afgelopen februari nam de schrijver van Bromance de 19e Nederlands-Duitse Jeugd- en Jongerentoneelschrijfprijs in ontvangst. Uit maar liefst 102 aanmeldingen uit 5 landen kwam Bromance van Robbrecht samen met Robinson - meine Insel gehört mir van tekstschrijver Raoul Biltgen als winnaar uit de bus. 

Uit het juryrapport: "Een op het oog eenvoudig verhaaltje verwordt tot een geraffineerd spel middels deze sprankelende tekst. Vriendschap, solidariteit, meisjes – natuurlijk - , homo zijn - ja ook -, seks, bravoure, omgaan met tedere én heftige emoties; het krijgt allemaal een gelijkwaardige plek. (...) Door snelle, korte en rake dialogen met veel herhalingen op te voeren, lukt het schrijver Joachim Robbrecht de dynamische wereld van drie jonge mannen Tim, Bo en Jonas op de vierkante meter te (her-)scheppen. Zijn taal ís licht, maar voelt ‘dicht op de huid’. Het tempo is hoog, de scenes kort en bondig. Dat maakt dat heikele thema’s als bijvoorbeeld homoseksualiteit juist voorbij razen, speels aangestipt worden en nergens een belerend vingertje krijgen. (...) Een heerlijke mix van de voeten in de aarde vanuit het ‘dorp’ en de vrije fantasieën uit de ‘grote stad met haar onbegrensde dromen en mogelijkheden.”


tekst Joachim Robbrecht | regie Timothy de Gilde | vormgeving Janne Sterke | lichtontwerp Wiel Coopmans | componist Bart Rijnink | dramaturgie Flora Verbrugge | met Leendert de Ridder, Josha Stradowski en Willem Voogd | coproductie Theater Sonnevanck

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in