Huis Oostpool | Toneelgroep Oostpool | Bas de Brouwer

Over Huis Oostpool

Sinds juni 2003 is Toneelgroep Oostpool gevestigd in Huis Oostpool aan de Nieuwstraat in het centrum van Arnhem. Het is de plek waar we repeteren, spelen, experimenteren, monteren, feest vieren en kantoor houden. Naast kantoorruimte heeft Huis Oostpool een theaterzaal met 220 stoelen, 2 foyers, een repetitie studio en een kostuumatelier. Huis Oostpool is ons thuis.

Het gebouw is een monument uit ongeveer 1875. Het is gebouwd als herensociëteit met een binnenplaats waar de koetsen konden keren. Na een lange periode van verval werd het gebouw in 2003 een theater.

Voorstellingen in Huis Oostpool

Al onze vlakke vloervoorstellingen spelen de eerste paar weken in Huis Oostpool en gaan hier feestelijk in première, voordat ze op landelijke tournee gaan. Wat veel mensen niet weten, is dat je in Huis Oostpool meer kunt zien dan alleen producties van Oostpool. Zo zie je bij ons voorstellingen van gezelschappen uit stad en regio, maar spelen ook landelijke gezelschappen hun kleine zaalproducties graag in Huis Oostpool.

Sinds 2019 werken we nauw samen met poppodium Luxor Live. Onder de vlag Luxor X Oostpool geniet je van livemuziek in onze theaterzaal. Geprogrammeerd door Luxor Live, gespeeld in Huis Oostpool.

Oostpool Stream

De komende tijd streamen we bijna wekelijks een voorstelling live vanuit Huis Oostpool voor bij jou thuis op de bank. Door de voortdurende coronacrisis en de aangescherpte maatregelen ziet Toneelgroep Oostpool geen of aanzienlijk minder mogelijkheden om publiek te ontvangen. Maar de zalen zijn al te lang leeg en we popelen om weer te gaan spelen.

Via Oostpool Stream maak je mee wat er op dat moment live in Huis Oostpool gespeeld wordt. Net als bij een theaterbezoek beginnen we op tijd en hebben we allemaal dezelfde ervaring op hetzelfde moment. Nieuwe projecten, klassiekers, recente pareltjes uit ons eigen repertoire, maar ook voorstellingen van andere makers en gezelschappen uit het Oosten van Nederland. Elke week een voorstelling die ons hart sneller laat kloppen. Zo proberen we een beetje van de magie van het theater te vangen. Want dat verdient ons publiek.

Vanaf 19 februari is de vrijdagavond gereserveerd voor Oostpool Stream. Elke vrijdagavond om 20:15 uur een nieuwe voorstelling. Praktische vragen over Oostpool Stream beantwoorden we op de pagina Veelgestelde Vragen. Bekijk het programma en bestel je tickets!

Upcoming livestreams

Agenda Oostpool Stream

Meer speeldata

Sluiten